Tafelspitz

Pokud se chcete naučit recept, který se hodí pro slavnostní příležitosti nebo pro větší společnost, je pro Vás tafelspitz to pravé. Rakouské národní jídlo má totiž více složek, ze kterých si každý u stolu může poskládat tu svoji variantu. Jde o silný vývar z hovězího masa, nejlépe květové špičky, morkových kostí a podává se s vařeným masem, různými studenými omáčkami, restovanými bramborami, jablky s křenem, špenátem atd. Je to i jídlo, které není nijak náročné, jde spíše o dostatečný čas na uvaření masa. Naučíte se správný postup přípravy i závěrečné servírování, které má svoje typické kouzlo.

 

Veškeré kuchařské vybavení včetně zástěr na Vás bude čekat v kuchyni, pokud ovšem preferujete svůj vlastní nůž, tak i Váš nůž u je u nás vítán.

Nealko a káva bude v kuchyni k dispozici. 

Jak se k nám dostanete

Místo konání kurzu
Pardubická 644
565 01 Choceň

Aktuální kurzy

Cibule v hlavní roli

Cibulačka, cibulová omáčka, karamelizovaná cibulka, cibulový salát.

Obsahy i termíny kurzů lze po domluvě přizpůsobit.

1.700 Kč
23. 8. 2025
3 hod.
6 účastníků

Řecký večer

Tzatziky, řecký salát, lilek s česnekovým jogurtem a zapečená rýže Kritharaki.

Obsah i termíny kurzů lze po domluvě přizpůsobit.

1.900 Kč
2. 8. 2025
3 hod.
6 účastníků

Svíčková omáčka s kynutým knedlíkem

Svíčkovou omáčku pokládám za české národní jídlo.

Obsahy i termíny kurzů lze po domluvě přizpůsobit.

2.200 Kč
27. 9. 2025
3 hod.
6 účastníků